Rakkaudesta aamiaiseen ❣️

YKSI RUTIINI KERRALLAAN

Rutiinit ruokavalion suhteen on ollut helpompaa säilyttää treenirytmin ollessa myös säännöllinen, ne kulkevat omalla kohdallani käsi kädessä. Kun treenaan syön paremmin, tämän huomasin viime vuoden aikana sillä kuten aiemminkin olen täällä sanonut niin suutarin lapsella ei ollut kenkiä ja kadotin otteeni hetkiseksi myös ruokailujen suhteen. Tämän huomatessani, en tehnyt heti 100% muutosta vaan otin uudenlaisen lähestymistavan tilanteeseen ja aloin ensin purkamaan ajatuksiani ja tuntemuksiani paperille ja juttelin asiasta siskoni kanssa. Teki hyvää tiedostaa ne syyt, jotka haastoivat minua rutiinien suhteen ja oli virkistävää huomata, että tilanteen surkuttelun sijaan keskityin käytännössä valintoihini ja aloin tuumasta toimeen. Huomasin aika nopeasti kuinka säännöllisen ruokailun palauttaminen päiviin lisäsi energiaa, kohotti mielialaa ja lisäsi minulle sitä oloa, että huolehdin hyvinvoinnistani yhden askeleen verran enemmän. Se kannustaa eteenpäin.

IMG_20180131_092501_072

Rahkainen mustikka-puolukka smoothie, johon lisäsin Hamppufarmin sinistä hamppurouhemixiä, kourallisen pähkinöitä, tilkan hunajaa ja luomu ashwagandhaa tuomaan lisäbuustia. 

AAMIAINEN

Lemppariaamiaiseni on erilaiset smuutsiet eli  smoothiet ja smoothiebowlit ja päivittelenkin usein esimerkiksi Instatililleni kuvia hyvin onnistuneista smoothieista. Marjat, hedelmät, kasvikset, pähkinät ja siemenet saa nopeasti ja vaivatta blendattua maistuviksi komboiksi ja mukaan pystyy lisäämään haluamansa proteiinin lähteen kuten rahkan, Alpron Go-On kasvipohjaisen valmisteen tai vaikkapa hera/riisiproteiinin. Näitä erilaisia protskujauheita on tullut valtavasti valikoimiin ja kauppojen hyllyiltä löytyy lisäksi ainakin hamppu, -herne, – ja kauraproteiinia eli tänä päivänä voisi olettaa kaikille löytyvän jokin sopiva proteiinin lähde, erikoisruokavaliot huomioiden.

IMG_20180213_075456_382

Kirpeä appelsiini-inkivääri smoothie, johon makeuden toi Arctic Warriorsin energiashotti. Sekoitin rahkaan appelsiinin, pienen kourallisen hasselpähkinöitä, reilusti inkivääriä ja yhden energiashotin. 

HELPPOA JA NOPEAA

Helpot ja nopeasti valmistuvat aamiaiset ovat työaamuina olleet plussaa sillä ne madaltavat kynnystä valmistaa ravitseva aamiainen ja tarvittaessa voi napata smoothien mukaan ja juoda vaikka automatkalla jos oikein kiire yllättää. Toki ajatus rauhallisesta ja kiireettömästä arkiaamiaisesta on kaunis mutta tiedän paljon ihmisiä, jotka valitsevat pidemmät yöunet sen sijaan, että heräisivät aikaisin valmistamaan aamupalaa. Tähän väliin on hyvä mainita myös aterioiden preppaus, eli voit esivalmistella ruokia ja välipaloja esimerkiksi pilkkomalla kasviksia ja juureksia valmiiksi jääkaappiin jolloin aamuisin ei tarvitse valmistella kaikkia erikseen vaan pääset oikotien kautta aamiaiselle.

Yksi ehdoton välipala lempparini matchasmoothie. Kyseessä on korkeatasoinen ja erittäin hienoksi jauhettu japanilainen vihreä tee, joka sisältää mm. antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja sekä myös piristäviä ainesosia (mm. pienet määrät kofeiinia). Matcha on sokeriton joten se on mainio juoma myös diabeetikoille sekä heille, jotka haluavat vähentää sokerinkäyttöään. Pääset lukemaan lukea linkin takaa Matchaa käsittevän kirjoitukseni aiheesta. Rovaniemeläisille vielä tiedoksi, että tee- ja kahvikauppa Mandragora myy laadukasta luomu Hisui matchaa.

IMG_20180211_092726_230.jpg

 Matchajuoma, joka sisältää banaanin, kourallisen pähkinöitä, limeä ja reilu pari desiä vettä. Yksinkertaista ja hyvää!

Yksinkertaisimmillaan matchan voi lisätä kuuman veden sekaan ja juoda teenä tai valmistaa juoman blendaamalla matchajauheen veden, banaanin ja pähkinöiden kanssa. Jos haluaa ruokaisamman smoothien niin matchan voi sekoittaa vaikkapa rahkan tai Alpron Go-On kanssa ja lisätä sekaan haluamiaan marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Mustikkainen matchasmoothie on herkullinen!

IMG_20180127_102856_569.jpg

Mustikkainen matchasmoothie, johon lisäsin reilun desin mustikkaa, Hamppufarmin sinistä hamppurouhemixiä, purkillisen rahkaa, pienen kourallisen pähkinöitä, tilkan hunajaa ja pipetillisen Puhdistamon ruusujuuriuutetta tuomaan lisäbuustia.

Viherjuomat ja smoothiet ovat myös minun makuun. Suosin niissä Puhdistamon vihersmoothiejauhetta, jota lisään yleensä noin yhden ruokalusikallisen muiden ainesten sekaan. Vihersmoothie jauhe sisältää vehnäorasta, ohranorasta, spiruliinaa, chlorellaa, sinimailasta, lehtikaalta ja hamppua. Yksinkertaisimmillaan voit valmistaa juoman sekoittamalla jauheen banaanin, haluamasi salaatin ja veden kanssa blenderissä tai soveltaa oman mielesi mukaan ainesten käyttöä. Mie tykkään tosi paljon lehtikaalin/tuoreen pinaatin, limen, päärynän, omenan, inkiväärin ja vehnäorasjauheen miksauksesta, johon lisään viherjauheen tuomaan lisää vitamiineja ja ravinteita. Voit lisätä myös rahkan sekaan mikäli haluat.

IMG_20180207_093448_739.jpg

Minkälainen on sinun lempparismuutsien ohje? 

          🌱 Marru