Ajatukset tavoitteeksi ja tavoitteet päämääräksi

LIIKETTÄ LAUANTAISSA

Eilen oli upea aurinkoinen lauantaipäivä, joka alkoi kiireettömästi ja mukavan rennolla fiiliksellä vaikkakin aamu alkoi aikaisin koska halusin nähdä hiihtokisat. Onnea Iivolle, upea suoritus! Tänään saatiin jännittää naisten hiihtoja ja hienosti Suomi menesty kisoissa, onnittelut myös Kristalle! Lauantain kisojen jälkeen uppuduin hetkeksi oman joogaharjoituksen pariin ja yllätin itseni uusien asanoiden parista. Olen vastikään tutustunut tuetun päälläseisonnan ja Pincha mayuarasanan maailmaan ja leikkinyt molempien liikkeiden kanssa ensimmäisiä kertoja. Kyllä vanhakin koira oppii uusia temppuja, täällä se miekin 34 -vuotiaana leikin liikkeiden kanssa kuin aikuisten jumppakoulussa konsanaan! Kouluaikoina en todellakaan ollut mikään jumppakärpänen, joten voin ylpeänä tuumata, että uusia asioita todellakin oppii ja tämä on todella palkitsevaa. Sekä päälläseisonnassa että Pinchassa hyödynnän ja turvaan toistaiseksi seinään ja tämä meidän mökin Paul The Wall on varsin kätevä apuväline. On myös mukavaa huomata oma kehitys sen myötä kun liikkeet onnistuvat ilman sitä tuttua turvaa, omalla painollaan. Mie olen arka yrittämään joitakin uusia asanoita yksin, erityisesti näitä ylösalaisia ja siskon ollessa henkisenä tukena, nostin päälläseisonnassa molemmat jalat seinästä irti ensimmäistä kertaa..voi sitä kiljahdusten määrää! Taisi Jaanallakin jäädä tinnittämään korvaan kun mie päästin  hämmästyneen ja innostuneen riemunkiljahduksen, hahah!

IMG_20180223_120844_689

Tässä kohtaa haluan muistuttaa joogasivusto Yogoben kuukauden  mittaisesta ja ilmaisesta tutustumisjaksosta, joka sinun on mahdollista hyödyntää: 

Saat koodilla MARMELAADI (ei ole väliä kirjoittaako isolla vai pienellä) Yogobe-sivustolle 30 päivän ilmaisen kokeilun tunnusten luomisen yhteydessä. Käytännössä tämä on simppeliä; luomalla tunnukset pääset kirjautumaan sivustolle ja syöttämällä annetun koodin aktivoit itsellesi kuukauden tutusmisjakson.
Pääset rekisteröitymään sivustolle tästä.

IMG_20180224_073142_662

(P.S. Tämä ei ole maksettu mainos vaan haluan itse hehkuttaa! Kuvissa näkyvät minun lempparijoogapöksyt, lisää ihania ja kotimaisia MyPreman kuoseja löydät täältä.)

Joogan jälkeen me lähdettiin koko porukalla ulos ja mie pääsin hiihtämään tuohon viereisen järven jäälle. Sen verran taustaa, että hellu yllätti minut torstaina viemällä suksikaupoille Kajaaniin ja vuosikymmenien tauko hiihdossa päättyi. Mie valitsin pertsasukset ja hän valitsi luistelusukset ja me käytiin heti torstaina testailemassa välineitä Suomussalmella paikallisella ulkoilureitillä, sukset luisti todella hyvin! Siitä kiitos Kajaanin Intersportiin, meitä palveli ammattitaitoinen myyjä, joka antoi selkeät ohjeet suksien käsittelyyn ja antoi muutoinkin ajankohtaista tietoa ja vinkkejä.  On muuten tosi mukavaa kun löytää uusia yhteisiä harrastuksia!

Screenshot_20180222-160047__01__01__01

💗

Screenshot_20180222-160105__01

Haverisen ulkoilureitti Suomussalmella

Mulla on tosiaan nyt oma latu tuossa järven jäällä, jonka Artturi kävi tekemässä ja lisäksi perinteisen ladun lisäksi jäälle on tasoiteltu baana luistelusuksilla menoa varten. Aika hienoa?! Nyt ei tarvitse etsiskellä paikkoja, joissa voi hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa ja joihin voi myös ottaa koiria mukaan. Meidän romanialainen Kaisakin yllätti iloisesti lähtemällä hiihtolenkille mukaan, se on aika reaktiivinen mymmeli ja esimerkiksi sauvakävelijät ja hiihtäjät saa siinä pelkoa aikaan, joten tämä oli iso juttu niin minulle kuin Kaisallekkin. Uusien lajien kokeilu tosissaan virkistää ja mie olen jo jonkin aikaa miettinyt suksien hankkimista sillä siitä saa kivan kaverin juoksulenkeille. Viime vuonna näihin aikoihin treenattiin Arctic Challenge Winter Editioniin ja kuluvan kevään treeneiksi on valikoitunut juoksu- ja hiihtolenkit sekä jooga sillä näitä lajeja pystyn täällä harrastamaan ja treenit ovat rakennettu ympäristön mukaan.

Tämä Kainuun luontoympäristö kannustaa liikkumaan ja mie nautin täysillä näistä maisemista ja tästä rauhasta. Tiedän toistelevani itseäni mutta en voi riittävästi hehkuttaa sitä kuinka suuri vaikutus mieleen ja hyvinvointiin ympäristöllä on. Kaupunkielämästä en kaipaa muuta kuin siellä asuvia ihmisiä ja paria lemppari lounaspaikkaa salaatteineen.

kaisa.jpg

 

Seppo.jpg

TAVOITTEET MOTIVOI

Uuden vuoden myötä mulla on muodostunut myös uudenlaiset tavoitteet kuluvalle vuodelle. Juoksu tuntuu niin hyvältä ja sytyttää, että haluan osallistua tulevana syksynä yhteen polkujuoksutapahtumaan. Sain juuri uuden treenihjelman, jonka mukaan alan treenaamaan itseäni kelpoon juoksukuntoon. On yleisessä tiedossa kuinka liikunta vaikuttaa ihmisen mieleen ja niin fyysiseen kuin henkiseenkin kuntoon, joten tämä ei ole uutta asiaa sinällänsä mutta onhan tämä ihan mieletöntä kuinka liikkuminen lisää energiaa arkeen  ja ylipäätänsä kiinnostusta omaan hyvinvointiin. Mie olin jonkin aikaa jumissa omassa kehossani ja kamppailin itseni ja oman vetämättämyyteni kanssa ja nyt kun olen löytänyt ne omat lajini niin tämä energia tuntuu jopa pursuilevan yli! Tuntuu todella hyvältä parantaa omaa kestävyyskuntoa ja ylipäätänsä kehittyä. Aika usein törmään yhä siihen, että vähättelen ja epäilen itseäni ja sitä, että pystynkö johonkin asiaan mutta myös samaan aikaan olen pystynyt hiljentämään sitä epäilyä todistamalla pystyväni mielettömiin juttuihin. Se on sellaista ajatuksen ja asenteiden leikkiä, joka tuo haasteita omiin suorituksiin ja saa myös minussa aikaan sen reaktion, että haluan todistaa itselleni pystyväni niihin suorituksiin ja uusiin saavutuksiin.

Tavoitteen asettaminen on sinällänsä helppoa mutta usein omat haasteensa tuo pitkällä tähtäimellä sitoutuminen tavoitteen saavuttamiseksi. Ajatus ja keskittyminen on suunnattava niin omaan sen hetkiseen tekemiseen kuin edessä siintävään tavoitteeseenkin sillä omilla valinnoillasi vaikutat käytännössä koko prosessiin. Itselläni on ollut erityisen haastavaa niinä hetkinä kun on tuntunut, etten opi tai etten kehity tekemisissäni..mutta usein juuri niinä hetkinä olenkin ollut erityisen lähellä onnistumista ja jälkeenpäin olen kiittänyt itseäni siitä, etten luovuttanut silloin kuin mieli on tuntunut heikolta ja epäileväiseltä. Periksiantamattomuus ja sinnikkyys palkitaan onnistumisilla ja sen vuoksi nämä onnistumisen tunteet ovat todella tärkeitä. Mie myös tykkään pohdiskella tavoitteiden saavuttamista ja uusien asioiden oppimista eri näkökulmista sillä se lisää mielenkiintoa oppimisprosessiin. Ihminen on kokonaisuus, keho ja mieli kulkevat käsi kädessä ja tekevät minusta sen kokonaisuuden mikä olen.

Nyt kun olen ääneen täällä kertonut hieman kevään tavoitteistani ja uusista suunnitelmista niin tämähän on totisinta totta! (Iso hymynaama)  Jonkin aikaa mielessäni pyörineet ajatukset ja toiveet ovat kehittyneet tavoitteiksi ja tavoitteet päämääriksi. Tämä on innostavaa ja jännääkin ja tässä kirjoittaessani tunnen kuinka perhoset lepattavat tuolla vatsanpohjassa. Tulen jakamaan treenikuulumisia ja fiiliksiä täällä blogin puolella ja Instassa. Kannattaa laittaa Instakin seurantaan, sinne päivittyy niin ruokavaliaiheisia kuvia kuin kuulumisia treenaamisen ja joogan parista.

mie.jpg

Minkälaisia tavoitteita sinulla on tälle keväälle ja kuluvalle vuodelle?

☀️ Marru