WHAT A FLOW!

JOOGA & VAPAUS

Jooga on yksi minun lempiaiheista blogissa. Mie tykkään avata omia ajatuksiani joogan kautta esille nousseiden oivallusten ja kokemusten kautta sillä jooga edustaa mulle rentoutumista ja tutustumismatkaa kehoon ja mieleen. Mie olen rikkonut omia ennakkokäsityksiäni joogasta ja olen oppinut paljon viimeisen vuoden aikana. Tärkein oppi on, että joogaharjoitus saa todella olla omannäköiseni. Mie ihastuin alkujaan tietynlaiseen vapauteen joogassa, asanoita ei tarvitsekkaan tehdä tietyssä järjestyksessä ja mie saan kuunnella omia fiiliksiäni esimerkiksi sen suhteen, että minkätyyppistä joogaa mie tiettynä päivänä haluan tehdä. Jooga on mulle vapautta sillä mie en ole asettanut itselleni rajoja tai vaatimuksia sen suhteen.  Flow jooga on mulle uusin tuttavuus ja mie käyn nykyisin säännöllisesti flow joogatunneilla rovaniemeläisellä hyvinvointistudio Wellness Loungella. Aiheesta löytyy useampiakin kirjoituksia, pääset lukemaan niitä mm. täältä ja täältä. Mie tykkään flow joogan dynaamisuudesta ja fyysisestä haastavuudesta. Flow joogan asanat ja liikesarjat on kehittäneet kunnon lisäksi minun keskittymiskykyä ja kärsivällisyyttä. Näistä oivalluksista mulla tuli hyvä fiilis! Nämä tuntuvat konkreettiselta, pieniltä askeleilta kohti kehitystä.

vatsalihas

Wellness Loungen viikkokalenteriin on lisätty tiistaiaamulle flowtunti ja mie kävin kokeilemassa miltä kropassa tuntui joogaharjoitukset.  Ja hyvältähän se tuntui! Mulle tämä aamun tunti sopisi sillä tunnin päätteeksi olo oli energinen ja virkeä mutta samaan aikaan rauhallinen, sellainen että mie pystyin hyvin keskittymään esimerkiksi kirjoittamiseen.  Flow jooga on opettanut mulle uusia asioita myös hengittämisestä ja hengittämisen vaikutuksista kroppaan. Hengitysharjoitukset ovat opettaneet paljon ja mie huomaan hyödyntäväni oppejani useissa tilanteissa ja ne ovat hyödyllisiä. Keskittymällä hengitykseen muut ajatukset ajautuu kauemmas ja sie pääset syvemmälle hengityksen tuomien tuntemusten äärelle. Se on ihana tunne! Mikäli aikataulut vaan mahdollistaa aamun tunnille osallistumisen niin käykää ihmeessä kokeilemassa! Liikkeet herättävät niin mielen kuin kropankin uuteen päivään ja samalla tunnille jää myös kaikenlaiset levottomat, vaikkapa stressistä aiheutuneet ajatukset. Sie saat uuden aloituksen päivälle ja saat parhaimmassa tapauksessa tunnilta uudenlaista virtaa kohdata tulevan päivän mukanaan tuomat haasteet.

Mie kävin viime torstaina työpäivän päätteeksi Wellness Loungen flow joogatunnilla ..ja onneksi olin ilmoittautunut tunnille sillä osallistuminen oli yksi päivän parhaita hetkiä! Sali täyttyi iloisista naisista ja tunnilla oli yksinkertaisesti super hauska fiilis! Jonkinmoinen väsymys taisi kuultaa jokaisen olemuksesta ja se ehken kuului jutuissakin mutta ne lisäsivät vain naurun määrää. Oma kroppa tuntui väsyneeltä eikä lihakset oikein tuntuneet olleen palautuneet edellisestä treenistä mutta mie en antanut sen vaivata mieltä. Nautiskelin ympärillä olevasta energiasta ja lähestyin liikkeitä sen hetkisen olon mukaan. Onnistumisen iloa sai siitä kun onnistui siinä! Ympäriltä kuulunut puhina, repeilyt ja nauruun purskahdukset tarttuivat ja mulla oli tosi hauska tunti!

HYÖDYNNÄ TARJOLLA OLEVA AMMATTITAITOINEN OHJAUS

Omat ajatukset pyörivät kropan väsymyksen vuoksi enemmän tekniikan parissa. Usein sitä  vaan löytää itsensä tekemästä liikettä sen kummempia miettimättä tai sitten ei innoissaan huomaa itse miten asennossa on. Kuvat havainnollistavat näissä tilanteissa todella hyvin ja niistä näkee myös oman kehityksen kaaren. Näissä seuraavissa kuvissa näkyy hyvin ohjauksen merkitys liikkeissä. Melkoinen ero asentojen välillä ja sen myös tunsi! Suurimman eron mie tunsin käsissä ja tunsin lisäksi eron niissä tuntemuksissa kun liikkeen tekee oikein verrattuna ”sinnepäin” tehtyyn liikkeeseen..liikkeiden miellyttävyys on kasvanut usein huomattavasti. Kun sai toisen tavan vertailukohteeksi, mukavuuden ja yleisesti liikkeen tekemisen ero  korostui selkeästi.

taakse

taakse_korjattu

Usein liikkeen korjaukseen riittää pieni muutos kropan asennossa.

istu2

istu

Huomaatteko yllä olevissa istumiskuvissa eron asennoissa?

(Kuvat Seija Koskela)

Uuden oppiminen motivoi ja elämäntapa- ja asennemuutosten myötä mulle on avautunut läjäpäin mielenkiintoisia asioita. Tämän myötä jano oppia uusia asioita ja näkökulmia sen kun vain kasvaa! Uusissa tilanteissa ja ensikertalaisena sitä on monesti omassa mielessään jännän äärellä mutta kun me uskaltaudutaan hyppäämään avoimin mielin tilanteisiin – se palkitsee. Onhan tämä ihan mieletöntä, että mihin kaikkeen sitä todellisuudessa pystyykään kun ei anna epäilyksille liikaa valtaa.

Mitä jooga on opettanut teille? Minkälaisia joogakokemuksia teillä on?

Positiivisin fiiliksin kohti uutta viikkoa ❤