WallTraining #eisitäseinäjoogaa

MARRU ❤ WALLTRAINING

On se vaan niin mukaansa tempaava treenimuoto..WallTraining SIIS! Mie pääsin torstaiaamuna toista kertaa tälle viikolle seinälle treenaamaan ja olipahan kuntoa vaativat tunnit! Edellisestä tunnista taitaakin olla jo useampi viikko aikaa, joten paluu näihin tunnelmiin oli odotettua.

Uusille lukijoille; WallTraining on yksi rovaniemeläisen hyvinvointistudio Wellness Loungen tarjoamista viikkotunneista. Lisäksi viikkokalenteriin kuuluu WallYin, yin- ja flow joogatunnit sekä LESMILLS BODYBALANCE tunnit. Tästä pääset katselemaan kalenteria tarkemmin. Varausjärjestelmä on varsin helppo ja nopea käyttää, sie voit kirjautua järjestelmään joko spostilla tai Facebookin kirjautumistunnuksilla ja varata paikan haluamallesi tunnille.

Kalenterissa on mukana todella hyvä toiminto sillä se näyttää ajantasalla olevat tiedot tuntien osallistujamääristä ja ilmoittaa ovatko tunnit täynnä vai ei. Mie suosittelen hyödyntämään odotuslistalle ilmoittautumista sillä olen päässyt useammalle tunnille vielä jonostakin osallistumaan. Mie muuten ihastuin ekasta kerrasta tähän kuntoa kehittävään ja monipuoliseen treenimuotoon! Olipa yllättävä toteamus multa, eikös! Pääset lukemaan ensimmäisen tunnin jälkeisiä fiiliksiä täältä ja jatkoa treenitunnelmiin täältä.

hymya

KEHITYS MOTIVOI MIELTÄ, LISÄÄ TREENIÄ!

Treenissä yhdistyy seinän ja apuvälineiden hyödyntäminen, käytännössä treeni tehdään lajia varten kehitetyllä erityisseinällä. Treenin sisältö liikkeineen mukautuu seinään kuuluvien välineiden kuten vyön ja kuminauhojen avulla, lisäksi me hyödynnetään kuvassakin näkyviä joogablokkeja mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan. Tunnin alussa me käydään porukalla läpi sen hetkisiä fiiliksiä ja osallistujat saavat kertoa mihin tiettyyn kehonosaan treenin haluttaisiin kohdistuvan sillä kerralla. Mie olen tykästynyt tähän treenimuotoon sen monipuolisuuden, vaihtelevuuden vuoksi, lisäksi treenin mukanaan tuoma kehitys innostaa jatkamaan!

vatsalihasliike3

Liikesarjat  todella auttavat muun muassa lihasten vahvistumisessa ja kehon liikkuvuuden parantumisessa, unohtamatta sitä henkistä puolta. Omalla kohdallani ainakin nämä tunnit ovat kehittäneet keskittymistä ja vahvistaneet mieltä! Ajoittain jopa hervottomasta(kin) tunnelmasta huolimatta tekeminen keskittyy treeniin eikä Wall-tunnille mennä vain hengailemaan ja fiilistelemään. Ja kuten kuvista on näkynyt niin nämä hikirääkki treenitkin on mahdollista tehdä hyvällä fiiliksellä, mikä on todella tärkeää.

Mie olen ollut onnekas kun olen löytänyt tieni Rovaniemellä Wellness Loungelle ja Kunnon Paikkaan, sillä mie saan viettää treenien yhteydessä aikaa samanhenkisten, positiivisten ja kannustavien ihmisten ympäröimänä! Treenihetkiin mahtuu niin hyviä kuin huonojakin päiviä ja energistä oloa kuin väsymystäkin, parasta kuitenkin on ollut se yhteinen tekeminen, tunnelma ja välittömyys. Tiedättekö sen tunteen kun kuljette paikasta a paikkaan b ja ympäristö vaihtuu ihan konkreettisesti mutta omat fiilikset säilyy kotoisina, tuntuu semmoselta tutulta ja turvalliselta ympäristön muuttumisesta ja paikan vaihtumisesta huolimatta?  Tämmösissä fiiliksissä mie saan kulkea ja se on hienoa tunnetta se!

vatsalihasliike2

Aina se Naantalin aurinko ei kuitenkaan vedä suupieliä ylöspäin mullakaan koska treeni myös ajaa fyysistä kuntoa sinne omille rajoille ja sen ylitsekin. Ja sitä mie näiltä tunneilta haenkin! Liikkeiden ja toistojen sarjat saavat kasvot vääntymään irvistykseen ähinän ja puuskutuksen kera mutta me todettiin, että näiden kuvien fiilis on kuitenkin tiivistettynä sitä Wellness Loungen tunnelmaa. (Aika hienosti se hymy vielä livahti eilisen tunnin päätteeksi vaikka nämäkin kuvat otettiin treenin jälkeen..mie taisin tosin laskea ihan sekunteja, että koska voin vapauttaa itseni asennosta, heheh!) Mutta mulle se luontaisin ilme taitaa olla suupielet ylöspäin menevä..ja huonoina päivinä se täysi vastakohta. Silloin peilistä tervehtii Grumpy Cat.

vatsalihasliike1

 Tauko ei ollut  huono asia sillä maanantain ja torstain tunneilla sain ilokseni todeta, että oma kunto on kehittynyt! Mie olen saanut oikeanlaisella treenillä lisää voimaa käsiin ja yläselkään (tavoitteenani on ollut mm. yläselän ja lapojen alueen vahvistaminen).  Ja tästäkös mie vallan innostuin!

Ihmismielelle riittää loppujen lopuksi pienikin kimmoke ja onnistumisen tunne, joka antaa lisää potkua omaan tekemiseen! Toinen havaitsemani kehitys on vyön kanssa tehtävissä hypyissä, mie en päässyt ensimmäisillä kerroilla niin alas kuin eilen eikä ylös ponnahtamisessa ollut potkua vaan liike muistutti enemmänkin huojuvaa, haparoivaa ylösnousua. Eilettäin liikkeen tekeminen tuntui erilaiselta, liikkuvuus oli parempi ja liikkeeseen löytyi muutoinkin uudenlaista flowta. Mie liitin alle pari kuvaa eräältä tunnilta kun tätä kyseistä liikettä kuvattiin, täytyypäs vertailun vuoksi napata lähitulevaisuudessa uudet kuvat.

kyykky

hyppy2

WallTraining kehittää monipuolisuudessaan koko kroppaa. Tunneilla vaihdellaan liikkeitä ja painotetaan eri kropan osia. Maanantain tunnin jälkeen mulla tärisi jalat pohkeita myöten (!) treenin jälkeen ja se oli vaikuttava fiilis! Se rasituksen ja haastamisen tunne jaloissa, ah ihanuutta. Raskas ja fyysisesti haastava treeni on ihan parhainta mitä mie voin itselleni antaa silloin kun kropassa on virtaa, lihaksisto tuntuu energiseltä ja mieli on avoimena, valmiina antamaan treeniin oman panoksensa. Maanantaina mie siirryin seinältä suoraan BODYCOMBAT-tunnille Kunnon Paikkaan ja ehdin jo epäröidä että kuinkahan mulla tunnilla käy mutta Riina oli koostanu meille niin hauskan ohjelmien miksauksen, että se vei täysillä mukanaan!

ylosalas2

Kun tähän yhdistetään vielä se yhdessä luotu tunnelma, tekemisen meininki, itsensä haastaminen porukalla ja ammattitaitoinen ohjaus, (minun mielestä sitä ohjauksen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa), joka kannustaa, haastaa sinua keskittymään ja antamaan kaikkesi – tehokas kokonaisuus on kasassa.

Tehokkaalla kokonaisuudella mie tarkoitan sitä, että tunnin aikana saadaan tehtyä treeni, joka on saanut sykkeen kohoamaan, hien virtaamaan ja lihakset heräämään sekä työskentelemään kovan rasituksen alla.  Se tuo todella hyvän olon kun treenin päätteeksi voi tunnustella oloaan ja todeta, että lihaksiin kohdistettu harjoitus on mennyt perille. Sie tunnet kropassasi sen, että olet haastanut omaa kuntoasi, kehittänyt lihaksistoasi ja kestävyyttäsi sekä mahdollisesti sie olet voinut saada jopa uusia oivalluksia omasta kehosta ja sen toimivuudesta tunnin aikana.

ylosalas

(Kuvat Seija Koskela)

 Minun perjantai-iltapäivä jatkuu WallYin- ja Yin joogatunnin parissa Wellness Loungella, ihana päätös viikolle! Oikein rentouttavaa viikonloppua ja hei, nähdäänhän maanantaina LESMILLS BODYCOMBAT -tunnilla Kunnon Paikassa??

Muistutuksena vielä lukijoille: Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia- blogin lukijat pääsevät kokeilemaan ilmaiseksi juttusarjassa esittelyssä olevaa ryhmäliikuntatuntia!! Sinulla ei tarvitse olla jäsenyyttä Kunnon Paikkaan, eli kaikki lukijat ovat tervetulleita, KUINKA SIISTIÄ??

Ensi viikolla BODYCOMBAT-tunnit ovat:

MA 14.3.2016 18.55-19.55

TO 17.3.2016 16.30-17.30

Nähdään!