Uuden LESMILLS BODYBALANCE-ohjelman pauloissa!

KUN INNOSTUU HELPOSTI JA TÄYSILLÄ!

Mie kävin eilettäin Wellness Loungen BODYBALANCE-tunnilla ja me käytiin läpi uusi ohjelma. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta tämän ohjelman parissa..ja kyllä kolahti!

Mie oon tunnistanut itsessäni todella helposti innostuvan luonteenpiirteen ja välillä minua huvittaakin kun miltei jokaisen uuden asian yhteydessä mie hehkutan niitä huippuja fiiliksiä, kuinka innostuin heti ensi kerralla jostain uudesta asiasta ja kuinka motivoivalta ja haastavalta tekeminen tuntui yms yms ja se on osa minua.

amaryllis

Kokemusta on totta kai myös tilanteista, joissa mie olen ollut kaukana siltä omalta mukavuusalueelta enkä ole kokenut tilannetta oikein millään tapaa rakentavaksi tai niinkään kehittäväksi vaan enemmänkin pelkästään epämukavaksi..mutta viime aikoina näitä tilanteita on tullut vähemmän vastaan. Tähän on kaiketi vaikuttanut se oman ajatusmaailman kehittyminen. Oma tapa ja asenne suhtautua asioihin, epäilevän ja varautuneen suhtautumisen sijaan mie olenkin utelias ja vastaanottavaisempi. 

Tämä nykyinen oma ajatusmalli sopii mulle paremmin. Mie olen ollut todella epävarma itsestäni ja tekemisistäni. Tapana on ollut kyseenalaistaa omat valinnat ja oma päätöksentekokyky sen sijaan, että olisin kannustanut ja rohkaissut itseäni haastavien tilanteiden tullessa vastaan. Siinä ei ole oikeastaan alun alkaenkaan ollut se onnnistumisen mahdollisuus keskiössä. Mitä luulette, kumpi noista edellä mainituista kehittää yksilö pitkällä tähtäimellä parempaan suuntaan? Toki mie edelleen löydän itseni tilanteista, jolloin en saa heti (tai välttämättä ollenkaan) sellaista varmaa fiilistä vaan huojun enemmänkin epävarmojen ajatusten ympäröimänä eikä ne hetket tunnu mukavilta. Luonnollisesti sitä kokisi mieluummin itsensä tasaisen varmana kaikessa tekemisessään mutta itseltäni se ei ole tullut luonnostaan.

Mie koen, että olen jonkinlaisella opintomatkalla, tarkoituksena oppia uusia ajatusmalleja esimerkiksi itsensä hyväksymisestä kokonaisuutena.

amaryllis3

ELÄMÄNTAPAMUUTOKSET ANTOIVAT MAHDOLLISUUDEN UUDENLAISEEN ELÄMÄÄN

Mie olen käytännössä kokenut sen, että elämäntapamuutosten mukanaan tuomat kokemukset, notkahdukset ja saavutukset ovat vaikuttaneet itsensä näkemiseen uudessa valossa. Palaset alkaa loksahdella paikoilleen kun itseensä tutustuu uudelleen, kun oppii tuntemaan tämän nykyisen version itsestään. Mulla on mennyt siihenkin aika paljon aikaa, että mie olen hyväksynyt esimerkiksi tietyt muutokset omassa ajatusmaailmassani. Mie olen useita kertoja hätkähtänyt havahtuessani siihen, että olen olettanut/pitänyt itsestäänselvyytenä olevani jotain tiettyä mieltä asioista mutta tarkemmin asiaa pohdittuani olenkin havainnut muutoksia ajatuksissani ja mielipiteissäni.  Joissain asioissa mielipide on muuttunut enemmän ja joissain asioissa se on vahvistunut entisestään sillä mie olen saanut positiivista vahvistusta niille ajatuksille.

Tällä edellä kertomallani mie viittaan omaan kehitykseeni ja kasvuuni vaikka parin kahden, kolmen vuoden takaa aina tähän nykyhetkeen asti. Muutoksen läpikäyminen omassa elämässä, elintavoissa, tottumuksissa, rutiineissa, niissä opituissa ja omaksutuissa tavoissa ja ylipäätänsä asenteessa on avannut mulle uusien ajattelumallien lisäksi myös silmäni. (Yllä olevasta linkistä pääset ensimmäiseen kirjoitukseeni toukokuussa 2015, sieltä muutos on alkanut.)

Mie olen itse rakentanut itselleni  ”vankilan” ajatuksiini ja mieleeni. Kuinka rajoittunut maailma mulla onkaan loppujen lopuksi ollut sen ”emmie osaa”- ajattelun kautta. Miten niin en osaa?? Tätä mie hämmästelen, että miksi mie olen sanonut ja uskotellut itselleni noin? Toinen mitä mie olen tehnyt on riman nostaminen jo lähtövaiheessa niin korkealle ettei ole ollut oikeastaan edes pienintäkään mahdollisuutta yltää sinne asti. Ja kuka tästä on hyötynyt? Ei kukaan. Ja kuka tämän on tehnyt? No mie itse ja vielä itselleni!

tai chi scoop

Tai Chi Scoop

An oasis for body and mind  LESMILLS BODYBALANCE

Nyt tämän ajatusvirran ja tulvan jälkeen takaisin BODYBALANCEN pariin, joka on siis sekoitus joogaa, pilatesta ja tai chia. Ohjelma on tosiaan juuri vaihtunut, joten nyt sullakin on hyvä tilaisuus päästä balancen ja uuden ohjelman pariin heti alkumetreiltä!

Me aloitettiin eilen tunti uuden ohjelman liikkeiden läpikäymisellä teoria- ja käytäntötasoilla ja tästä jäi erityisen nyvät fiilikset.  Mie sanoinkin Seijalle tunnin päätteeksi, että oli huomattavasti leppoisampi fiilis lähteä uuden ohjelman pariin kun liikkeidiin tutustuttiin pienemmissä osissa ennen varsinaisen ohjelman läpimenoa. Wellness Loungen BODYBALANCE-tunneilla käydään siis workshop-tyyppisesti liikkeitä läpi ja usein ennen tuntia tutkaillaan tarkemmin esimerkiksi asiakkaita mietityttäviä liikkeitä ja tekniikkaa.

 Mie löysin vanhastakin ohjelmasta mielekkäitä liikkeitä, siinä oli mukavasti haastetta ja varsinkin punnerrusten ja vatsalihasliikkeiden sarja sai lihakset tosissaan hereille! Uusi ohjelma tuntui nostattavan entistä enemmän hikeä pintaan ja jälleen vatsalihasliikesarjan päätteeksi ainakin omalta matolta kuului puuskutusta ja ähinää. Uuden ohjelman myötä mie tutustuin liutaan uusia liikkeitä ja erityisesti tämän vuoksi liikkeiden läpikäyminen oli mukava kokemus. Liikesarjat haastoivat mielekkäällä tavalla ja kokonaisuutena uusi ohjelma on monipuolinen..en epäile lainkaan etteikö seuraavan kolmen kuukauden aikana lihakset vahvistuisi balancetuntien myötä!

plank pose eli lankku

Plank pose eli lankku

Me saatiin Seijalta hyviä vinkkejä liikkeiden tekemiseen ja niiden lisäksi erilaisia variaatioita liikkeisiin, jotta tekeminen tuntuisi hyvältä. Mie huomasin tietyissä liikkeissä haasteita oman selän liikkuvuuden kanssa mutta niiden liikkeiden tekeminen tuntui miellyttävämmältä kun minun ei tarvinnut itse murehtia siitä, teenkö ne oikein ja kropalleni sopivalla tavalla vai en. Tällainen ohjaus mahdollistaa meille sen, että me saadaan tosissaan keskittyä siihen omaan oloon, liikkeeseen, musiikkiin ja hetkeen, eikö kuulostakin hyvältä?

Lunge Twistillä eli kierrolla

Lunge Twistillä eli kierrolla

Tasapainoa kehittävä osio oli tosissaan haastava mutta jokin tunnelmassa, uudessa ohjelmassa ja musiikissa rentoutti siten, etten mie oikeasti turhautunut omasta huojumisesta. Mie taisin itseasiassa naurahtaa ääneen kesken tasapainottelun kun näin itseni peilin kautta liikkeissä..mutta parempi näin sen sijaan, että olisin koittanut tasapainoilla kulmat kurtussa. Mie mietin tunnin päätteeksi, että oispa varmasti huippu fiilikset kun tästä kolmen kuukauden kuluttua nämä liikkeet onnistuisi huojumatta..joten siinä uuden ohjelman tavoite omalla kohdallani!

 tabletop with twist

Tabletop with twist

(Kuvat Seija Koskela)

Näissä fiiliksissä mie jään odottelemaan seuraavaa BODYBALANCE- tuntia ja hei, nähdäänhän muuten Wellness Loungella ensi tiistaina klo 19-20.30?