Flow joogalla sykkeet korkealle ja tehokas treeni koko kroppaan!

Kuulumisia

Mulla koitti flunssa puskea loppuviikosta päälle mutta onnekseni mie onnistuin vielä välttämään sen. Kaivoin esille perinteiset ainekset, eli tyrnimarjat, tuoreen inkiväärin, valkosipulin ja hunajan. Lisäksi mie pidin huolen siitä, että söin ja join riittävästi nestettä siitä huolimatta, että mikään ei meinannut maistunut sillä orastava flunssa meinasi viedä ruokahalun.

Mie huomasin olleeni äreä ja kiukkuinen näiden parin päivän ajan. Minua suorastaan v…..i se olo kun ei oikein ottanut selvää, että oliko kuume (tai mulla se perinteisempi alilämpö) ja flunssa saamassa voiton vai ei. Mie turhaannun hirvittävän nopeasti ja minua ärsyttää aivan suunnattomasti, jos joudun perumaan tai siirtämään sovittuja menoja. Luulisi, että siihen suunnitelmien muutoksiin tottuisi koska välillä vain tulee niitä päiviä kun useista tekijöistä johtuvista syistä ennaltasovitut tapaamiset tai omat suunnitelmat joutuu miettimään uusiksi. Mutta mulla vaan ärsyttää se silti. Ja sen huomasi kotona..

Voiko noita kiukutteluja ja tunteenpurkauksia laittaa naiseuden piikkiin? Heh, ehken se on se perinteisin..mutta mie olen luonteeltani myös äkkipikainen enkä osaa peitellä fiiliksiäni,  joten ne tuntemukset näkyy ja purkaantuu. Onneksi rinnalla on ihminen, jolla löytyy myös luonnetta ja temperamenttia, joten ymmärrystäkin riittää. Kiitos raksu!

shaga

Four Sigma Foods

Kivana yllärinä saimme aiemmin viikolla postitse paketin frisbeegolfpiireissä tunnetulta Antti The Hatguy Vuennolta, jossa oli meidän koirajuniorille Sepolle sekä meille yllätyksiä! Seppo sai testattavaksi Heron koirafrisbeen ja me iloksemme Four Sigma Foodsin tuotteita. Mie olen kirjoittanut aikoinaan FSF:n tuotteista blogiin ja lisää voitte lukea aiheesta täältä. Mie join mm. FSF:n Instant Chaga- eli pakurikääpäjuomaa flunssapäivinä.

FSF

seppo

Seppo otti tuntumaa heti uuteen kiekkoon.

Flow joogaa Wellness Loungella

Päivän aiheena on blogiyhteistyökumppanini Wellness Loungen Flow joogatunnit. Mie sain lukijatoiveen, että kirjoittaisin näistä tunneista ja tässä eilisen tunnelmia.

Minua jännitti vähän lauantain tunnille meno sen vuoksi, että mie mietiskelin kuinka jaksan tunnilla flunssaa vastaan käydyn taistelun jälkeen..onnekseni mie sain yllättyä positiivisesti ja selvisin! Tunnilta lähdettyäni ja autoon istuttuani mulla tosin jatkoi vielä reidet ja kädet semmosta tärisevää omaa elämäänsä mutta se oli kiva fiilis ja johtui vaan siitä, että tunti oli sykkeen nostattava ja erittäinkin fyysinen.  Mie join vettäkin kuin kameli ja mulla tyhjeni vesipullo jo ennen tunnin päätyttyä.

välineitä

välineitä2

Mie tunnen tässä kirjoittaessani, että joo, jotain tuli eilen tehtyä. Kädet ja jalat antaa kivasti palautetta eilisestä tunnista, siitä mie muuten erityisesti tykkäänkin flow joogatunneissa kun harjoitukset haastavat oman fyysisen kunnon ja myös oman mielen! Siinä kohtaa kun kroppa tärisee lankussa sitä hokee itsellensä vaikka ja minkälaisia sanaryöppyjä mielessään, jotta saisi tsempattua itsensä tekemään liikkeen loppuun asti.

Jossain kuulin joskus sanottavan, että ”kipu on vain tunne, anna sen tulla ja anna sen mennä”..välillä mie repeilen mielessäni tunnilla kun koitan jankata tuota itselleni, keskittyä liikkeen tekemiseen loppuun asti ja mie tunnen itsekkin kuinka mulla otsa rypistyy kurttuun asti jolloin viimeistään tekisi mieli ähkäistä jotain ihan muuta. Mutta! Ei sen tarvitsekaan aina tuntua sillä hetkellä hyvältä ja ilmeen olla aurinkoinen.  Tämä joogamuoto on aivan huippu koska se kehittää lihaksia ja kuntoa ja auttaa harjoittamaan kropan hallintaa. Flow joogatunnilta mie saan hyvän ja monipuolisen treenin.

mie

Utkatasana

Kuuntele omaa kroppaasi

Mie en halua antaa kuitenkaan semmosta kuvaa näistä tunneista, että siellä tehtäisiin liikesarjoja pelkästään naamat kivusta irvistyksessä koska tuntiin mahtuu myös huumoria, naurua ja ehken epätoivoista repeilyäkin. Liikkeisiin on erilaisia variaatioita ja liikkeitä tehdessä on huomioitava oma fyysinen kunto ja kroppa. Kaikilla ei esimerkiksi kestä olla kauaa ranteiden päällä, joten siihen on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Joillakin voi vaivata ongelmat selässä tai vaikkapa polvet eivät tykkää joistakin liikkeistä. Tällöin Seija ohjeistaa tapauskohtaisesti sopivan vaihtoehdon liikkeen toteuttamiseen. Ideanahan ei ole kuitenkaan aiheuttaa vääränlaisia kiputiloja kroppaan ja lihaksiin – se mikä tulee puhtaasti liikesarjoista ja fyysisestä tekemisestä on sitten asia erikseen.

mie2

Tästä mie niin tykkään Loungen tunneissa kun me saadaan yksilökohtaista ohjausta ja mie voin luottaa ohjaajaan, joten voin keskittyä siihen tekemiseen tietäen, että  että se on mulle turvallista.

Minun ei tarvitse epäröidä, että kipeytänkö alaselän liikkeillä ja tästä mie saan boostia siihen itse tekemiseen. Mie olen sisäistänyt näiltä tunneilta mm. sen, että jokainen päivä on meidän kehollakin erilainen ja syitä siihen voivat olla esimerkiksi huonosti nukuttu yö ja epäsäännöllinen syöminen. Se ei tarkoita sitä, että fyysinen kunto olisi huono vaan juuri sinä kyseisenä päivänä kropassa ei ehken ole maksimaalisesti energiaa ja siihen voi olla monia syitä.

Itselleni on tullut hyvät fiilikset siitä, että mie saan ajatella siten, että huolimatta siitä etten jaksaisikaan aivan yhtä hyvin kuin vaikkapa edellisellä kerralla niin se ei tarkoita että treeni olisi huono. Vaan se on erilainen treeni, joka tehtiin kropan sen hetkisen jaksamisen mukaan. Kiitos tästä ajatuksesta Seija!

lohikaarme

Nukkuva lohikäärme

Näissä tunnelmissa mie jään odottamaan ensi viikon tuntia ja kiitokset vielä Helille avusta!! Mie en ihan vielä ole näitä liikkeiden nimiä oppinut muistamaan niin on mahtavaa kun meillä on tämmönen porukka tässä, jonka puoleen voi kääntyä.

nopea1

nopea

artikkelikuva

The wild thing

(Kuvat Seija Koskela)

seija 2

seija1

Meillä oli Seijan kanssa hauska kuvaustuokio tunnin päätteeksi, mulla lipesi ärräpäitä kun omiin liikkeisiin toi tunnin päätteksi lisähaastetta tärisevät kädet ja tutisevat jalat..mutta onnistuttiin saamaan muutamia otoksia, joissa näkyy hyvin eilisen flow joogatunnin liikkeitä.  Lisäsin mukaan pari kuvaa Seijastakin, näissä riittää tavoitetta itselle!

Sunday funday!

Uusi päivä ja uudet kujeet! Tänään mulla on uusi treenikaveri ja me mennään hikoilemaan ensin Liikuntakeskus Kunnon Paikan IISEE Aero-tunnille jonka jälkeen vuorossa on Body balance-tunti. Mie tiedän jo nyt, että tää on hyvä päätös kuluvalle viikolle ja on mukavaa tutustua uusiin innokkaisiin ihmisiin treenaamisen parissa.  Saa nähdä kuinka mie pysyn Sarin perässä, tänään me tytöt hikoillaan!!

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa