Tapaninpäivän herkku: kookosmaito-riisipuuro

Vaihtoehtona maidoton riisipuuro

Mie ihastuin tähän löytämääni maidottoman riisipuuron ohjeeseen. Resepti sattui löytymään Treenibloggarit-nimisen sivustolla jaettujen blogipäivitysten joukosta. Ohjeen oli jakanut Fit4You-blogin kirjoittaja Mira.

Riisipuuro tehdään tavallisen maidon sijasta kookosmaitoon. Me tykätään muutenkin kookoksen mausta, joten tämä vaihtoehto sopi meille hyvin. Meillä riisipuuron mausteiksi valikoitui vanilja, kookossokeri ja suola. Kookossokerin voi halutessaan lisätä omaan annokseen, jos sitä ei halua lisätä puuron sekaan. Sokerittomaan puuroon saa makua lisukkeilla, esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä, mehukeitoilla yms.

lisukkeet

Kookosmaito-riisipuuron ohje

2 dl puuroriisiä
12 dl vettä
2,5 dl kookoskermaa
+ suolaa oman maun mukaan

Lisää puuroriisit ja 2dl vettä kattilaan. Loppu vesi lisätään vähitellen sekaan riisin puuroutuessa. Keittoaika on noin tunti. Lisää lopuksi puuron sekaan kookoskerma, suola ja makeutusaineet kuten vanilja tai kookossokeri.

Kookosmaito tekee puurosta ihanan täyteläisen ja hyvänmakuisen. Me lisättiin puuroon hieman reilummin kookosmaitoa ja vähemmän vettä ja koostumus oli onnistunut, täyteläinen ja pehmeä.

Herkullista!

Mie söin oman puuroni kanelin, paahdettujen mustikkaisten pellavansiementen, pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien kanssa ja oli todella hyvänmakuista! Kaneli on aivan ehdoton mauste joulupuuron sekaan ja tänä vuonna sitä onkin kulunut reilusti.  Vaniljan ystäviä mie suosittelen lisäämään tuoreen vaniljatangon puuron sekaan valmistuvaiheessa. Se tuo puuroon sopivan, voimakkaamman vaniljan maun.

Meillä ei ollut tällä kertaa vaniljatankoa maustamassa puuroa mutta lisättiin vaniljan makua jauhetulla vaniljalla.  Kuvassa näkyvä Dr. Oetkerin vaniljamylly on kätevä käyttää ja maku on luonnollinen. Purkissa on viisi paloiteltua vaniljatankoa ja myllyssä on kaksi säätömahdollisuutta karkeamman tai hienomman jauheen jauhamista varten.

IMG_20151226_122532

Mie muuten kokeilin tässä joulunalla onnistunein lopputuloksin gluteenittomien kanelilla, kardemummalla ja kuivatuilla karpaloilla maustettujen banaanikaurakeksien valmistusta. Voisin jakaa myös sen reseptin tänne blogin puolelle lähipäivinä.

Uusien reseptien kokeilu ja soveltaminen oman maun mukaan on todella mukavaa ja antoisaa..vaikka lopputulos ei aina olisikaan onnistunut. Toki epäonnistuminen harmittaa kaiken sen vaivannäön jälkeen mutta siltä on aikalailla mahdotonta välttyä. Kokkaamista ei pidä ottaa liian vakavasti!

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa