Viikon toinen keittokokeilu syntyi lantusta ja kardemummasta ja sai kaverikseen kanelikerman

Tiistain keittovalinta

Meillä sattui olemaan lanttua jo valmiiksi kotona joten sain ideaksi valmistaa kardemummalla maustettua lanttukeittoa kanelikerman kera. Resepti löytyy samasta Chef Santerin Rakkaat juurekset- kirjasta kuin eilisenkin sosekeiton ohje.

santeri

Keitto valmistui nopeasti ja maku on todella hyvä! Yllätyin juuressosekeiton ja kanelikerman yhteensopivuudesta. Mie käytin Oatlyn kaurakermaa, tykkään sen mausta.

ARTIKKELIKUVA lanttukeitto

Resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:

Keittoainekset

200g lanttua (mie tein tuplamäärän)

2 sipulia

2dl kuivaa valkoviiniä tai korkillinen omenaviinietikkaa

3dl kana/kasvislientä

vettä

3 valkosipulinkynttä

1/2tl kardemummaa

veitsenkärjellinen cayennepippuria

suolaa ja mustapippuria

kermaa

*Tarkasta keiton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kanelikerma

1dl vispikermaa

1/3tl jauhettua kanelia

  1. Kuori ja leikkaa lanttu ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuullota niitä voissa kohtalaisella lämmöllä kattilassa  5-10min rauhallisesti käännellen, älä kuitenkaan ruskista.
  3. Lisää viini/omenaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää sekaan kana/kasvisliemi, hieman vettä, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Keittele hiljalleen kunnes lantut ovat kypsiä.
  4. Ota kattila pois liedeltä mutta älä kaada lientä pois. Soseuta keitto kattilassa samettisen pehmeäksi ja lisää kermaa keiton sekaan sen  verran, että saat keitosta haluamasi paksuisen.
  5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele keittoannokset kanelikermalla ja tarjoile.

IMG_20151215_173333

Tämä edullinen keitto on omiaan niin arkilounaaksi kuin alkupalaksi joulupöytäänkin. Reseptejä soveltamalla saat valmistettua helposti juuri omien makumieltymystesi mukaisen keiton.

Keskiviikon valinta on vaalea borssikeitto, huomiseen siis!

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa