Tiistain keittovalinta
Meillä sattui olemaan lanttua jo valmiiksi kotona joten sain ideaksi valmistaa kardemummalla maustettua lanttukeittoa kanelikerman kera. Resepti löytyy samasta Chef Santerin Rakkaat juurekset- kirjasta kuin eilisenkin sosekeiton ohje.
Keitto valmistui nopeasti ja maku on todella hyvä! Yllätyin juuressosekeiton ja kanelikerman yhteensopivuudesta. Mie käytin Oatlyn kaurakermaa, tykkään sen mausta.
Resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:
Keittoainekset
200g lanttua (mie tein tuplamäärän)
2 sipulia
2dl kuivaa valkoviiniä tai korkillinen omenaviinietikkaa
3dl kana/kasvislientä
vettä
3 valkosipulinkynttä
1/2tl kardemummaa
veitsenkärjellinen cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria
kermaa
*Tarkasta keiton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Kanelikerma
1dl vispikermaa
1/3tl jauhettua kanelia
- Kuori ja leikkaa lanttu ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota niitä voissa kohtalaisella lämmöllä kattilassa 5-10min rauhallisesti käännellen, älä kuitenkaan ruskista.
- Lisää viini/omenaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää sekaan kana/kasvisliemi, hieman vettä, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Keittele hiljalleen kunnes lantut ovat kypsiä.
- Ota kattila pois liedeltä mutta älä kaada lientä pois. Soseuta keitto kattilassa samettisen pehmeäksi ja lisää kermaa keiton sekaan sen verran, että saat keitosta haluamasi paksuisen.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele keittoannokset kanelikermalla ja tarjoile.
Tämä edullinen keitto on omiaan niin arkilounaaksi kuin alkupalaksi joulupöytäänkin. Reseptejä soveltamalla saat valmistettua helposti juuri omien makumieltymystesi mukaisen keiton.
Keskiviikon valinta on vaalea borssikeitto, huomiseen siis!
Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös