WallTraining -treeni kirjaimellisesti pitkin seiniä

Mitä on Walltraining?

Mie osallistuin ensimmäistä kertaa torstaiaamuna paikallisen Wellness Lounge-hyvinvointistudion WallTraining tunnille. Vau mikä laji, huh mikä treeni!

Walltrainingtunnillemenossa

WallTraining on Wellness Loungen Seija Koskelan itse kehittelemä treenimuoto, joka tehdään kirjaimellisesti seinällä. Mie menin tunnille avoimin mielin ja naureskelin jälkeenpäin, että oma mielikuva lajista ennen tuntia oli tyyliin akrobaattista seinälläkävelyä  ja minua jännitti oman kankeuteni vuoksi. Onnekseni jännitin aivan turhaan sillä tunnin alkaessa tunnelma oli todella rento ja avoin ja aiemmin tunnilla käyneet tytötkin opastivat minua heti saliin päästyäni. Lisäksi tunnin sisältö yllätti minut iloisesti mielekkyydellään!

Tämä oli todella mielenkiintoinen treenikokonaisuus sillä WallTrainingissä yhdistyy monipuolisesti pilateksesta kehonhuoltoon ja aina fysioterapiasta yin-joogaan asti. Käytännössä tämä treeni tehdään lajia varten kehitetyllä erityisseinällä ja treenin sisältö liikkeineen mukautuu seinään kuuluvien välineiden kuten vyön avulla.

FB_IMG_1447420176000

FB_IMG_1447420179995

FB_IMG_1447420171324

FB_IMG_1447420184584

Treenimuotona WallTraining on monipuolinen ja sopii kaikille sillä jokainen seinätreeni on omanlaisensa kokonaisuus. Harjoitusta tehtäessä pystytään yksilöidysti huomioimaan esimerkiksi jotkin rajoitteet liikkumisessa mutta luonnollisesti akuuttien vaivojen kuten noidannuolen tai välilevyn pullistumisen kanssa tunnille ei suositella osallistumaan.

Minua tämä laji kiinnostaa siksi, että seinätreeni kehittää erityisesti keskivartalon voimaa, olin utelias kokeilemaan seinätreeniä ja tuntemaan sen vaikutuksia omassa selässäni. Tunnin aikana paljastuu oman kropan ja fysiikan heikkoudet ja vahvuudet ja naureskelimme ääneen tunnin aikana, että taisimme löytää jopa uusia lihaksia joiden olemassaoloa emme olleet tienneet ennen treeniä.

FB_IMG_1447420165454 FB_IMG_1447420160968

 Seinätreenin voi tehdä kevyemmin tai vaihtoehtoisesti treenistä saa myös todella fyysisen ja raskaan mutta missään nimessä tunnille ei sovi tiukka otsa rypyssä repiminen sillä tekeminen on kuitenkin niin mukavaa. Mun mielestä treeni saa tuntua kropassa ja itseään voi haastaa oikean fiiliksen tullen äärirajoillekkin jos itse haluaa.

FB_IMG_1447420133164 FB_IMG_1447420127305

Laji vaatii keskittymistä ja liikkeiden tekemiseen on varattu aikaa, jotta löytää oikeat asennot ja kropan linjaukset Seijan opastuksella. Seijan ohjeistamat pienet korjaukset kropan ja lihasten hallinnassa sekä linjauksessa syvensivät ja tehostivat liikkeitä ja mie tykkään semmosesta suorasta kropan ohjauksesta jotta voin itse keskittyä tekemiseen täysillä eikä mun tarvitse epäröidä teenkö liikkeen oikein enkä riko paikkoja.

Mie olen innostunut kasvavassa määrin oman kehonpainolla tehtävistä treeneistä, sillä ne haastaa minua keskittymään täysillä tekemiseeni, opettaa mulle oman kropan hallintaa ja koen pääseväni näin lähemmäs itseäni. On todella innostavaa oppia omasta kropastaan ja fysiikastaan uusia asioita ja tietenkin havaittavissa oleva kehitys puskee minua vielä kovemmin eteenpäin. Tuntuu mukavalta kun rohkenee kokeilla itselleen uusia lajeja avoimin mielin ja samalla pääsee kokeilemaan myös oman kropan kuntoa ja mielen sisukkuutta treenissä. WallTraining koukutti minut kerralla ja mie varasin samantien paikan ensiviikon tunnille.

FB_IMG_1447420143330

FB_IMG_1447420152022

FB_IMG_1447420156305

(Kuvat Juha Lehmonen)

Haastan rovaniemeläiset kaveritkin mukaan kokeilemaan seinätreeniä! Mennään yhdessä ilon kautta treenaan!

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa