Ravintovalmentajakoulutus alkoi!

Maanantaina alkoi Lapin urheiluopiston järjestämä ravintovalmentajakoulutus. Vanha luokkakaverini ylästeelta osallistuu samaan koulutukseen ja me ollaan fiilistelty opintojen aloitusta jo hyvän aikaa.

Ensimmäinen ennakkotehtävä lähetettiin maanantaina sähköpostiin ja koulutuksen sisältöä tutkaillessani innostus kasvoi entisestään. Monimuoto-opiskelu on mulle mieluisaa ja mie tykkään siitä, että saan syventyä ravintovalmennusaiheeseen omaa tahtiani ja saan käyttää riittävästi aikaa.

Ensimmäisellä lähiopetusjaksolla opiskellaan mm. ruuansulatuselimistön toimintaa, kuinka ravintoaineet imeytyvät ja miten energia-aineenvaihdunta toimii erilaissa tilanteissa. Koulutus tuo mukanaan paljon uutta ja syvempää tietoa ravinnosta ja sen merkityksestä oman hyvinvoinnin tukemiseen. Minua myös jännittää hieman silllä uuden tiedon määrä varmasti sekoittaa ajatuksia ja onhan tämä myös alanvaihto liiketalousalalta terveyteen ja hyvinvointiin. Melkoinen muutos!

oppikirjoja

Ravintovalmennuksen aikana pohditaan mm. mitä tarkoittaa perusaineenvaihdunta ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat, millä eri tavoilla energiankulutusta voi arvioida ja arvioidaan omaa energiankulutusta.  Kuinka paljon ihmiselimistössä on energiaa varastossa, missä ja millaisessa muodossa varastot sijaitsevat ja millaisia hiilihydraatteja on olemassa. Juuri näistä asioista mie haluankin saada tietoa, peilaan oppeja omaan ruokavaliooni ja ruokailutottumuksiini. Olen myös kirjoitellut omia syömisiäni ylös, joten voin koulutuksen aikana ja sen päätyttyä vertailla omia ruokailutottumuksiani ja mahdollisia valmennuksen aikana syntyviä muutoksia.

Ravintopäiväkirjasta apua ruokavalion noudattamiseen

Mie huomasin, että ravintovalmennuksen alkamisen myötä kiinnitän enemmän huomiota laadukkaaseen ravintoon. Ravintopäiväkirjan kirjoittamisen yhteydessä kävi samalla tavalla, mie halusin syödä oikein ja parantaa syömistottumuksiani. Ruokailutottumusten ylöskirjoittamisesta saa tsemppiä kiinnittää omaan ruokavalioon huomiota kun päivän mittaan syödyt ateriannokset kirjataan ylös vaikka viikon ajan. Viikon ajalta saa jo hyvän yleiskuvan esimerkiksi ruokailujen säännöllisyydestä, ravinnon sisällöstä ja laadusta.

IMG_20151104_102513

Aamiainen on päivän aloitus, jota ilman en jaksa enää toimia. Pitkä matka on kuljettu niistä ajoista kun elin päivät lähinnä maitokahvilla. Välillä kiinnostus esimerkiksi ruuanlaittoon vähenee mutta silloin koitan keksiä jotakin helposti valmistettavaa ja mielekästä syötävää.

IMG_20151103_135027

Lempiaamiaisiani on ruispuuro raejuustolla ja marjoilla tai kasviksilla täytetty valkuais-raejuustomunakas, kylkeen iso kuppi kahvia ja ai että! Päivä käynnistyy mukavasti. Mie olen korvannut pääsääntöisesti kahvimaidon mantelimaidolla ja vaikutukset tuntuvat kropassa. Lorautan kyllä silloin tällöin kahvin sekaan tavallista maitoa mikäli muuta ei ole tarjolla. Maidon korvaaminen pääsääntöisesti mantelimaidolla, kerman korvaaminen kaurakermalla yms. valinnat ovat vähentäneet vatsan turvotusta, liman eritystä kurkussa ja olo on kevyempi.

Viikonloppuna joogataan

Mie olen fiiliksissä tulevasta viikonlopusta sillä omalta osaltani se tulee olemaan joogapainotteinen. Wellness Lounge ja Arctc Light Hotel järjestävät yhdessä Wellnessday-tapahtuman lauantaina. Aamu alkaa lempeällä joogalla jonka jälkeen me siirrytään porukalla hotellille nauttimaan Sara La Fountainin suunnitteleman aamiaismenun herkkuja.

Sunnuntaina osallistun Astanga Jooga Lappi ry:n järjestämään iltapäivän joogahetkeen. Iltapäivä alkaa mm. lohikäärmetanssilla ja jatkuu yin-jooga ja meditaatioharjoituksilla. Mie olen osallistunut parisen vuotta sitten pariin vastaavaan tapahtumaan mutta niistä on kulunut jo niin kauan aikaa, että uskon fiiliksen olevan nyt paikanpäällä erilainen sillä olen nykyisin vahvemmin läsnä.

received_10153745799753809

Tällä viikolla mie jouduin jättämään salitreenin ja ryhmäliikunnat väliin alaselän oikuttelun vuoksi. Selkä on vihoitellut nyt parisen viikkoa ja huonoina päivinä on vaikeaa saada kenkiä jalkaan. Rauhallisten kävelylenkkien lisäksi mie olen rullaillut Trigger-rullalla jalkoja ja selkää auki ja tunsin kuinka reisienkin jumi aiheutti selkään painetta. Liikkumattomuus kipeyttää selkää entisestään, yleensä kevyt kävely ja lämmittely ennen joogaa tai venyttelyä auttaa siihen. Mulla on tainnut olla alakroppa vaan niin tukossa, että ärsytys on alkanut säteileen alaselkään asti. Uskon lempeiden joogaharjoitusten auttavan.

Varasin muuten kuun loppupuolelle ajan kuppaukseen Arctic Warriors-tuoteryhmän takaakin löytyvältä Katjalta. Eka kerta, jännittävää! Siitäkin tulee blogiin päivitys kun ajankohtaista.

Lopuksi vielä terveiset meidän Sepolta, tämä kaveri on saattanut vähän verottaa yöuniani mutta lisännyt hyvinvointiani rutkasti!

received_10153745803133809

Oletko sie pitänyt ravintopäiväkirjaa ja huomasitko syömisten ylöskirjoittamisen tai auttavan jotenkin? Onko ruokavalion noudattaminen sulle oma rutiini ja kiinteä osa arkea?

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa

2 vastausta artikkeliin “Ravintovalmentajakoulutus alkoi!”

  1. Suosittelisin tätä koulutusta ehottomasti kaikille! Omalta osaltani kyseinen koulutus päättyy tänä viikonloppuna, mutta koulutuksen hinta ei ole mennyt hukkaan!

    Tykkää

    1. Hei Milla, tosi kiva kuulla että oot kokenu ravintovalmentajakoulutuksen hyödylliseksi! Mie oon kuullu siitä monilta positiivista palautetta ja toivonki että sieltä jää käteen käytännön asioita ja vinkkejä kuinka syödä paremmin ja tasapainosemmin.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.