Aitoa vai tekopyhää?

Mie sain anonyymin kommentin, jossa todettiin minun olevan tekopyhä, koska korostan blogissani henkistä hyvinvointia, sen tärkeyttä ja merkitystä elämässä mutta esimerkiksi Instagram-tilini suorastaan pursuilee kuvia minusta ja kropastani. Pohdin kommenttia ja sain siitä kirjoitusaiheen.

Henkinen hyvinvointi näkyy myös ulospäin, olen iloinen, energinen ja kestän paremmin stressaavissa tilanteissa. En ota esimerkiksi negatiivista palautetta tai krittiikkiä niin syvälle itseeni ja loukkaannu vaan koitan oppia niistä tarpeen mukaan. Oma suhtautumiseni elämään ja vastaantuleviin asioihin muuttunut kuluvan vuoden aikana merkittävästi. Viime aikoina joillain ihmisillä on ollut tarve kritisoida minua anonyymisti, mitä mie en aivan ymmärrä. Mielestäni pitäisi olla riittävän rohkea esittääkseen kommentit omalla nimellään. Omien mielipiteiden ja kommenttien takana pitää seisoa.

Marru1015

Kuvat kertovat enemmän fyysisestä muutoksesta ja kirjoittamani tekstit enemmän minun fiiliksistä ja ajatuksista. Esimerkiksi kroppakuvat osoittaa sen kehityksen, mitä säännöllinen treenaaminen ja kehonhuolto saa aikaan. Nämä tukevat toisiaan. Ihminen ei voi kulkea peili kädessä koko elämäänsä ja monien on kuljettava pitkä tie, jotta pääsee sinuksi itsensä kanssa. Päivän päätteeksi on kuitenkin tärkeintä se, mitä ajattelet itsestäsi eikä se, mikä peilistä katsoo. Sisäinen muutos ja motivaatiotekijät ohjaavat minua ja fyysinen kehitys tuloksineen näkyy ihmisille ensimmäisenä.

Aloittaessani tämän elämäntaparemontin, voin huonosti sekä henkisesti, että fyysisesti. Nämä kaksi asiaa kulkevat usein käsi kädessä. Tekemieni muutosten jälkeen voin paremmin, uskallan kuunnella itseäni ja olen oppinut kuuntelemaan myös kroppaani. Haluan antaa esimerkin siihen, että muutos on todellakin mahdollista, jos siihen itse todella sitoutuu. Oma tahto ja omat tavoitteet määrittelevät sen.

Ounasjoki

Tämä aihe on mielestäni kaksipiippuinen..oma lähestymistapani aiheeseen on se, että saan mielettömän hyvän fiiliksen treenaamisesta ja terveellisestä syömisestä. Hyvän fiiliksen pohjalta saan tehtyä onnistuneita treenejä ja saan niistä lisää motivaatiota. Hyvä esimerkki on eilisillan aerotunti, johon lähdin kaverini kanssa. Otin hetken tauon kodin kaaoksesta kun tämä muuttoprojekti on kestänyt nyt hieman pidempään ja se oli täysin oikea päätös! Naamani oli revetä hymystä Minnan piiskaaman tunnin jälkeen. Ja kiitos Lea seurasta, jatketaan taas juttua!

Elämäntaparemontin mukana treenaaminen on noussut aivan uudelle tasolle ja ruokavaliota on päivitelty sen tarpeen mukaan. Treenaaminen kehittää kroppaani ja se näkyy ulkoisesti. Onhan se mukava välillä fiilistellä omia onnistumisiaan! Oleellisinta on omat ajatukset siellä treenaamisen takana. Pysähdyin pohtimaan näitä asioita lenkillä, Ounasjoen kauniissa maisemissa ajatus oli kirkas.

Ounasjoki2

Mukavaa viikkoa, luodaan oma elämä omilla valinnoillamme!

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa

2 vastausta artikkeliin “Aitoa vai tekopyhää?”

  1. Olipas hyvä teksti. PLUS saahan sitä nyt olla ylpeä omasta kropasta ja mitä oot saavuttanu elämäntaparemontilla ❤ T Piia ja DROGO 😀

    Tykkää

    1. Kiitos Piia 💜 Tässä törmätään varmaan nytki siihen suomalaiseen suhtautumiseen, eli ei saa mennä liian hyvin eikä huonosti, pitäisi pysyä vaan sillä harmaalla keskikaistalla. Ja pyh! Mie kaahaan täysillä omalla kaistallani 😀

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.