Kannustava Kaija vai Lyttäävä Lyyli – minkälaisista ihmisistä sinun lähipiirisi koostuu?

Ihmiset ympärilläsi

Mie oon viime päivinä käynyt ihmisten kanssa keskusteluja perheen ja ystävien tuen sekä kannustuksen tärkeydestä elämäntapamuutosta tehtäessä. Olin rehellisesti sanottuna yllättynyt siitä kuinka moni kokee, että tsempin sijaan läheiset ihmiset keskittyvätkin negatiivisuuteen ja he kokevat saavansa osakseen arvosteluja enemmän kuin tukea.

Lokakuun tunnelmia

Omaan korvaan kuulostaa ikävältä, että kyseenalaistetaan sellaisen ihmisen ratkaisuja, joka on ensinnäkin rohkea ja myöntää itselleen, että elämäntavoissa on parantamisen varaa ja että oma terveys kaipaa huolenpitoa.  Toisekseen, vaatii lujaa uskoa itseensä ja omaan tekemiseen muuttaa niitä vanhoja, totuttuja tapoja arkielämässä!

Monet ovat saaneet osakseen kommentteja, kuten ”mikä höpöhökuuri tuo taas on, meinaatko muka pysyä siinä loppuun asti?”, ”hulluahan tuommonen on”, ”varo vain, ettei nyt mene yli tuon kuntoilun kanssa”, ”näytit paremmalta ennenkuin sinusta tuli tuollainen fitnessihminen” tai kommentteja äitiyteen ja ikään liittyen. Aivan kuin esimerkiksi nämä kaksi edellämainittua äitiys ja ikä olisivat esteitä itsestään huolehtimiseen?

Itselleni on päivänselvää, että kannustan kanssaihmisiä, jotka uskovat itseensä niin paljon, että ovat valmiit opettelemaan uusia tapoja ajatusmalleja, jotta tämä haluttu muutos onnistuisi. Mielestäni ihminen saa olla terveellä tapaa itsekäs ja on kunnioitettavaa, että ihminen esimerkiksi iästään riippumatta alkaa kuuntelemaan itseään ja toteuttamaan haluamaansa elämää. Me saadaan vaalia omaa hyvinvointia ja kyllähän keho ja mieli näyttää ulospäin sen, kuinka me voidaan.

Carpe diem

Syitä ihmisten käyttäytymiseen

Pohdimme parin ystäväni kanssa, että mistä moinen epäily, kyseenalaistaminen ja pelko toisen onnistumisesta johtuu?  Miksi toisen onnistumista pelätään tai epäonnistumista toivotaan salaa? Mie en koe, että kenenkään muun menestys elämässä, saavutukset ja valinnat on multa millään tapaa pois. Mie saan niin paljon hyviä fiiliksiä omasta tekemisestäni, että sitä riittää jaettavaksi asti. Keskittymällä itsellesi tärkeisiin asioihin ja mielekkääseen tekemiseen, saat vahvistusta siihen sinun omaan juttuusi.

Ajattelen, että ihmiset, joilla on tarve kovaan ääneen huudella omia epäilyksiään toisen onnistumisesta, eivät ole itselleen rehellisiä eivätkä ehken elä sellaista elämää kuin todellisuudessa haluaisivat. Toki on sitten vain puhtaasti erilaisia arvomaailmoja, joiden kärjessä ei ole ruokavaliot, treenaaminen ja tässä kuplassa eläminen. Asioista, niiden tärkeydestä sekä merkityksestä voidaan ja saadaankin olla eri mieltä ja mielestäni asioista voi puhua suoraan. En ole kuullut tähän mennessä yhtään järkevää kommentta siitä, miksi omaan hyvinvointiin ja oloon ei pitäisi panostaa.

Mie olen onnekas, sillä ympärilläni on ihmisiä, jotka ovat kannustaneet ja tsempanneet minua tärkeissä asioissa. Läheiseni ovat kannustaneet minua kuuntelemaan itseäni ja tekemään valintoja sen pohjalta. Olen myös saanut vahvistusta ja tukea, jotta pysyn valintojeni takana.

marru2

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa