Elokuu vilahti silmissä! Tuoreita treenikuulumisia

Elokuun päivät omassa kuplassa

Havahduin juuri siihen, että edellisestä blogikirjoituksesta on kulunut kolme viikkoa.  Olin ällikällä lyöty sillä viimeiset neljä viikkoa on kulunut silmänräpäyksessä. Päivät ovat kuluneet vanhan asunnon remontin, treenaamisen, koirakoulutuksen ja NLP-verkkovalmennuksen merkeissä. Remontti on ollut melkoinen kokemus muutamine muuttuvine tekijöineen mutta treenaaminen on tuntunut hyvältä.

Otsikkoon viitaten, elokuun päivät kuluivat omassa kuplassa, jonka sisällä keskityin tehtävälistan purkamiseen. Löysin viimeisen kuukauden aikana treenaamiseen hyvän flown ja nelisen viikkoa treenirytmi oli mukava ja säännöllisyydestä tuli hyvät fiilikset. Kuluva viikko (viikko 5) lähti hyvin käyntiin ja sain lisäillä salilla painoja. Kyllästyn saliohjelmaan nopeasti mutta tämä toi tekemiseen uudenlaisen fiiliksen. Viikon puolenvälin tienoilla flunssaoireet ilmestyivät pitkästä aikaa ja pahenivat loppuviikkoa kohden, joten nyt on levättävä.

mie

”Take care of your body. It’s the only place you have to live.”

Tiedätte varmaan sen turhautumisen tunteen kun olette juuri päässeet hyvään ja säännölliseen treenirytmiin kiinni ja sairastutte. Treenirytmi katkeaa ja lepopäivien jälkeen on tehtävä ryhtiliike eli palattava salille. Vielä viime vuonna se kynnys olisi noussut eteen tauon aikana mutta onneksi nykyään sen tilalla on into palata takaisin. Turhautuminen koittaa nostaa hetkittäin päätään mutta en päästä sitä niskan päälle vaan hiljennän sen.

Tärkeimpiä sisäistämiäni ajatuksia on se, että en enää ajattele treenaamisen menneen hukkaan, mikäli sairastun ja on pidettävä taukopäiviä. Vanha Marru olisi luultavasti syönyt mielihalujen mukaan lohturuokaa sairaana, nykyisin pidän kiinni ruokailutottumuksista myös kipeänä ollessani.

Flunssan yllättäessä napsin sinkkiä ja monivitamiinia. Lisäksi käytän tuoretta inkivääriä, valkosipulia, hunajaa ja sitruunaa. Inkivääristä saa maukkaan ja todella helposti valmistettavan juoman. Inkivääri kuoritaan ja pilkotaan pieniksi paloiksi, lisätään veteen ja kattila nostetaan levylle. Annetaan seoksen kiehahtaa ja sen jälkeen juoma saa maustua miedolla lämmöllä 20-30min. Lisään yleensä sitruunaviipaleita tuomaan makua. Valkosipulia en ole lisännyt tähän vaan olen murskannut sen raakana ja juonut veden mukana. Lopuksi juoma siivilöidään ja se on valmis juotavaksi. Vinkkinä: jos inkiväärin voimakas maku yllättää eikä miellytä niin lisää juoman sekaan tilkka hunajaa.

Sain muuten ilokseni paikan Rovaniemen Kansalaisopiston yinjoogakurssilta ja odotan malttamattomana kurssin alkua syyskuun loppupuolella. Olen löytänyt Yoogaian kautta uusia joogatyylejä ja erilaisia selkäjumppia, se on todella kattava ja monipuolinen sivusto! Suosittelen sivustoa lämpimästi kaikille.

mieoukku

Rannalla rentoutumassa

Avokkini sai edellisviikonloppuna idean, että pakkaisimme koirat, yöpymistarpeet ja trangian aamukahveineen mukaan ja päätimme lähteä etsimään sopivaa laavupaikkaa, jonka vieressä voisimme yöpyä pakussa. Löysimme Portimojärveltä kivan, katetun laavun nuotiopaikkoineen. Ranta oli ihan lähellä ja siellä tulikin istuttua kauan. Keli oli uskomaton, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja ilta-aurinko laski kiireettä taivaanrantaan. Seisoskelin tasaisin väliajoin rannalla, nautin maisemasta ja otin kuvia.

auringonlaskuportimojärvi

auringonlaskujauimakoppi

miejaauringonlasku

 ” Kun hiljaisuus puhuu, on syytä pysähtyä ja kuunnella sen viisautta. ”

Tämä pieni irtiotto teki hyvää ja olo oli kevyempi kotiin palatessamme. Remontti on aiheuttanut ajoittain melkoista päänvaivaa ja siksi tämä rauhoittuminen teki todella hyvää. Nautin suunnattomasti hiljaisuudesta ja ympäristöstä. Rannalta siirryttiin nuotion ääreen ja aamulla keitettiin kahvit trangialla. Ei oo voittanutta, kahvi maistuu ulkona valmistettuna niin hyvältä!

nuotio

kuksat

 Tämän syksyn treenaaminen tapahtuu salitreenin, aeron, vesijuoksun, joogan ja lenkkeilyn muodossa. Aikamoinen kattaus, noista voin siis valita haluamani. Tarkoitus ei ole ajaa itseään piippuun liian kovalla tahdilla ja vaatimuksilla. Uskon syksystä tulevan antoisa ja kehittävä, sain tänään kannustavan merkin löytäessäni neliapilan matkalla remonttiasunnolle.

neliapila

Mistä urheilumuodoista teidän syksyn viikot muodostuu? Onko löytynyt jokin tietty lempparilaji tai ohjaaja, jonka tunnilla käytte vai käyttekö monipuolisesti eri tunneilla?

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa