Valmennusjakson aloitus, tätä sitä on odotettukin! Nyt nimittäin alkaa treenaaminen!

Kesäkuisia ajatuksia

Havahduin tänään salilla kalenteria selatessa, että viikon päästä kesäkuu vaihtuu jo heinäkuuksi. Kavereiden kanssa ollaankin hämmästelty porukalla, kuinka nopeasti tämä aika suorastaan juoksee meidän ohitse ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.

Jokimaisema

Pysähdyin mietiskelemään asiaa tarkemmin juhannuksena kun kuljin koirien kanssa lenkeillä pitkin Ounasvaaraa ja Pöykkölän perän metsiä.  Aika kuluu kyllä nopeaa mutta nykyisin me pysymme kuitenkin itse tässä juoksussa mukana…elämä ei ohjaile meitä vaan me ohjailemme elämäämme omilla valinnoillamme ja päätöksillämme.

Pöykkölässä

Koirat uimassa

Pienikin muutos esimerkiksi omassa ruokavaliossa ja yleisissä syömistottumuksissa kannustaa mukanaan tuoman hyvän olon myötä kiinnittämään tarkemmin huomiota siihen, mitä suuhunsa laittaa. Ja vaikkapa lyhyen arkiliikuntahetken lisääminen omien päivärutiinien joukkoon voi avata uusia ovia kohti terveellisempää elämää.

Aluksi voi tuntua siltä, ettei ”aikaa löydy lenkkeilyyn, salilla käymiseen tai edes kotijumppaan”. Silloin on tehtävä remontti omassa ajatusmaailmassa niin sanotusti lattiasta kattoon. Samalla tavoin kuin talossa tehtävässä pintaremontissa, jossa vaikkapa maalipinnat ja tapetit vaihdetaan, voi omien ajatustensa ja suhtautumisensa kanssa tehdä samoin. Mihin niitä vanhoja, kaavoihin kangistuneita ajatuksia ylipäätään tarvitaan? Nehän asettuvat vain tahallaan poikkiteloin muutoksen tielle.

Pöykkölä

Pieneltä ja merkityksettömältäkin tuntuvan asian muuttaminen voi olla se ratkaiseva ja kannustava tekijä, joka saa meidät uudelle tielle, joka kuljettaa meitä kohti omaa hyvinvointia. Pienikin itse ottamamme askel, joka vie meitä pois vanhoista, totutuista tavoista ja ulos mukavuusalueeltamme osoittaa, että me olemme rohkeita ja kannustaa ottamaan sen seuraavankin askeleen. Muutoksen takana on kuitenkin oltava oma vahva päätös muutoksenhalusta.

Kesäkuu on ollut minulla yksi kauneimmista kuukausista kuluvan vuoden aikana. Sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta olen tuntenut sydämessäni suorastaan elämisen sietämätöntä keveyttä. Kuukauteen mahtuu kuitenkin niin ylä- kuin alamäkiäkin mutta päällimmäisenä tunnen onnellisuutta.

SydänKoitan olla vaatimatta elämältä liikoja ja ennen kaikkea, yritän muistaa pysähtyä hetkittäin. Olen aamuvirkku ja yleensä saan ensimmäisen virtapiikin jo silloin kun toinen vasta heräilee.. enkä malta olla rauhallinen vaan säntäilen paikasta toiseen patteripupun lailla. Odottelen sitten malttamattomana, että toinen heräilee, jotta pääsen jakamaan hänelle sen päivän suunnitelmani. Nykyisin olen koittanut opetella hieman uudenlaisia aamurutiineja..vielä on matkaa opettelun saralla.

Valmennus käynnistyi, ensimmäiset treenit takana

Sain maanantaina pt:ltäni viestin, jossa oli toukokuussa Kunnon Paikassa tehdyn kuntotestin tulokset ja uusi viikoittainen treeniohjelmani. Olin samaan aikaan todella innoissani ja jännittynyt. Vatsan pohjassani lenteli perhoset kun availin sähköpostiani. Havahduin siinä itsekseni siihen innostuksen tunteeseen, jonka sain viestistä ja minua alkoi aivan hymyilyttämään.

Tästä sain uudenlaista puhtia maanantaipäivään ja kävin illalla hikoilemassa Minnan aerotunnilla ja sen jälkeen rauhoittumassa yin-joogatunnilla. Kokeilin tätä yhdistelmää ensimmäistä kertaa ja olo oli päivän päätteeksi aivan ihana! En ollut hetkeen kokenut vastaavanlaista euforiaa kropassa ja lihaksissa ja mieleni oli rauhallinen.

Mie

Mietiskelin siinä tuntien jälkeen, että ohjaajilla ja heidän persoonillaan on valtavan suuri merkitys tunneilla! Esimerkiksi fillaritunneilla ohjaajat puskevat meidät antamaan kaikkemme ja lisäämään vielä sen yhden kerran lisää vastusta biisin viimeisille tahdeille ja jooga/kehonhuoltotunnilla ohjaajat opastavat meitä kuuntelemaan kehoamme ja rauhoittumaan oikeaan mielentilaan.

Olin innoissani uudesta saliohjelmasta ja muista treeneistä, jotka viikkoihin on sisällytetty. Minna on koonnut minulle toiveideni ja tavoitteideni pohjalta monipuolisen treenikokonaisuuden, josta ei ainakaan haastetta puutu. Ohjelmassa on rakennettu neljän viikon ajalle viikottainen treenikokonaisuus, joka muodostuu yhteisistä salitreeneistä ja lisäksi vesijuoksusta, lenkkeilystä ja spinningistä (tunnit kulkevat Aero ja Focus aero-nimillä Kunnon Paikassa.) Kierrätän näitä viikkoja 2-3 kertaa. Viikkosuunnitelmissa on ajateltu optimaalista treeniä ja lepoa.

Kuntotestin näkemistä en odottanut aivan niin innolla, odotukseni ei tulosten suhteen olleet päätä huimaavat. Treenaamiseni on kuitenkin ollut tähän asti kovin suurpiirteistä ja vailla varsinaista suunnitelmaa.  Kutsuisin treenaamistautaani enemmänkin hyvän mielen liikkumiseksi. Tulokset nähdessäni totesin, että olin ollut realistinen odotusten suhteen..sehän oli hyvä, tekemistä meillä kyllä piisaa!

Vatsa26062015

Vatsa26062015

Vatsalihasten kuntoluokka on hyvä (erinomaiseen jäi matkaa vain yhden toiston verran!) ja punnerruksissa sekä kyykyissä keskinkertainen. Pystypunnerruksen kuntoluokka ylsi vain välttävään ja ohjelmassa onkin yläselän ja näiden rimpulaisten käsivarsien vahvistaminen.

Tämän päiväisen, ensimmäisen hauis-ojentaja-olkapää-treenin jälkeen voin luvata ääneen, että kyllä niissä vielä lihasta viimeistään muutaman kuukauden päästä on nähtävissä! Oli kohtalaisen huvittavaa näpsiä näitä kuvia tänään kun ei ole vielä näkyviä lihaksia. Näihin valmennuksen alussa otettuihin lähtökuviin on kuitenkin hyvä vertailla kehitystä ja päätin laittaa niitä tännekkin.

Käsivarsi23062015

Positiivisin tulos kuntotestistä on se, että selkäni kuntoluokka on erinomainen! Tähän olen enemmän kuin tyytyväinen, sillä mennessäni Minnan juttusille ensimmäisen kerran tammikuun lopulla, selkäni oli heikossa kunnossa. Kuntotestin yhteenveto on, että keskivartaloni on hyvässä kunnossa ja tasapainoinen mutta ylä-ja alakroppa vaativat kovaa treeniä kehittyäkseen.

Sovimme, että pidän seuraavan viikon ajan ruokapäiväkirjaa, jotta saadaan ruokavaliopuolikin kuntoon treeniä ajatellen. Olen tiedostanut sen, että ruokavaliossani on petrattavaa esimerkiksi hiilareiden määrän suhteen. Olen joutunut myös karsimaan joitakin maito- ja viljatuotteita kokonaan pois ja tämä on tuonot lisähaasteita ruuanlaittoon. Onnekseni vierelläni on nyt kannustava pt, joka auttaa minua myös löytämään itselleni sopivan ruokavaliokokonaisuuden. Jo pelkästään kasvavan treenimäärän vuoksi ruokavaliossani on tehtävä isoja muutoksia, jotta jaksan antaa kaikkeni treeneissä.

Tässä ajatuksia uuden treenikauden käynnistymisestä. Tästä aiheesta tulen varmastikkin kirjoittelemaan tänne..tämä tällainen kun on minulle aivan uutta!

Loppuun vielä havainto omasta treenaamisestani: monipuolisuus ja vaihtelevuus liikkumisessa ovat tärkeitä asioita ja pitää minulla treenimotivaatiota yllä.

Mikä on sinulle tärkeää treenaamisessa?

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa